26.06.2011

10 romane care ar putea lua locul lui Twilight

Fenomenele "Harry Potter" si "Twilight" au demonstrat producatorilor de filme si autorilor ca romanele populare pot deveni mari filme cand sunt adaptate pe marele ecran.  Noi credem ca urmatoarele 10 romane care au fost alese sa fie transformate in filme ar putea sa le ia locul.




1. Instrumente Mortale - Cassandra Clare. Aceasta serie [original trilogie si apoi extinsa] urmareste povestea Clarissei Fray, o fata normala care isi descopera puterile supranaturale de vanator de umbre ; ca in orice carte pentru adolescenti,exista un triunghi amoros intre Clary, cel mai bun prieten al ei - care va deveni vampir si vanatorul de umbre, Jace Wayland. Castingul pentru film deja a inceput,Lily Collins jucand-o pe Clary si Jamie Campbell Bower interpretandu-l pe Jace.




2. Fior - Maggie Stiefvater. Aceasta carte spune povestea lui Grace, o tanara femeie care este fascinata de lupii ce-i cutreiera proprietatea in fiecare iarna,inca de cand a fost ranita de ei cand era mica.Ea intotdeauna da ochii cu un lup cu ochii galbeni ,care mai tarziu se dovedeste a fi Sam, un fenomen al muzicii,ai carui parinti au incercat sa-l omoare dupa ce a fost infectat cu o boala ce-l forteaza sa se transforme in lup in fiecare iarna. Si totusi,dupa atatia ani de transformat, Sam simte ca s-ar putea sa nu mai supravietuiasca prea multor transformari si curand va ramane lup pentru totdeauna.In timp ce relatia lui cu Grace inainteaza,temperatura scade si incepe numaratoarea inversa pana la ultima lui transformare.




3. Damnare - Lauren Kate. Damnare este prima carte din cele patru,in care se povesteste despre misterioasa Lucinda Price, care vede umbre inca de cand era copil si se trezeste la scoala speciala Sword&Cross dupa ce a fost acuzata de uciderea iubitului ei Trevor.Curand dupa sosirea ei la noua scoala, ea se simte atrasa de atragatorul Daniel Grigori si misteriosul Cam Briel - ingeri cazuti care au luptat pt Luce si au urmat-o de-a lungul vietilor ei care intotdeauna se terminau cu o tragedie. De data aceasta,se pare ca regulile s-au schimbat,sfaristul va fi diferit si lupta pentru sufletul lui Luce va fi mai periculoasa ca niciodata.




4. Matched - Allie Condie. Matched este prima carte din ceea ce va fi o trilogie si povesteste viata lui Cassia Reyes, o tanara femeie ce a crescut intr-o Societate perfecta care controleaza totul - ceea ce va manca,slujba pe care o va avea si chiar barbatul cu care se va marita. Cand cel mai bun prieten al ei, Xander Carrow este identificat drept Alesul ei,ea este incantata ;si totusi ea curand afla ca Xander s-ar putea sa nu fie cel mai potrivit Ales cand cardul ei dezvaluie fata si numele altui baiat,Ky Markham. Cu doar o mica eroare, un lant de evenimente este declansat. Acest lucru o face pe Cassia sa se indoiasca de perfectiunea Societatii,trebuind sa aleaga intre unirea ei cu Xander si relatia cu Ky.




5. Divergent – Veronica Roth . Beatrice Prior traieste intr-un Chicago din viitor unde societatea este impartita in 5 facţiuni dedicate unor anumite virtuti - Abnegaţie (altruism), Amiciţie (pace), Eruditie (inteligenta), Candour (onestitate) si Dauntless (vitejie). In fiecare an, toti copii de 16 ani sunt pusi sa-si aleaga o factiune pentru care isi vor dedica viata.Desi Beatrice si-a petrecut toata viata in Abnegatie si n-avea de gand sa schimbe planurile,ea se gaseste cumva atrasa de periculoasa zona Dauntless. Luand o decizie,ea isi schimba numele in Tris si se intreapta spre initiere,in timpul careia isi gaseste iubirea si descopera un secret sfâşietor despre ea.




6. Casa Noptii - P.C. Cast. Seria Casa Noptii este plasata intr-o alta realitate in care vampirii sunt membrii acceptati ai societatii,ce sunt marcati in timpul adolescentei de tatuajul in forma de semilună,situat pe frunte si care trebuie sa treaca cu succes de o transformare ce tine 4 ani ,la Casa Noptii inainte sa devina membrii cu drepturi depline ai comunitatii vampirilor. Zoe Redbird este imediat luata din mediul ei cand Semnul ii apare complet chiar daca ea de abia si-a inceput transformarea .Curand se va descoperi ca Zoe intradevar este unica ,avand in vedere ca detine controlul tuturor afinităţilor,creaza Semne complicate si niciodata vazute de vampiri si devine tinta atacului Marei Preotese,Neferet. Bineinteles, niciun roman cu vampiri n-ar fi complet fara drama dintre tineri,triunghiuri amoroase si grupul intotdeauna-loial de prieteni.




7. Gazda - Stephenie Meyer. Cu Twilight, fiind unul dintre cele mai mari succese din istoria filmului,nu e deloc surprinzător ca producatorii Nick Wechlsler,Steve Schwartz si Paula Mae Schwartz au produs bani pentru a castiga drepturile pt "Gazda".In povestea SF a lui Meyer,ne este prezentat un viitor in care o mare specie de extraterestri cunoscuti sub numele de Suflete ne-au invadat planeta si ne-au posedat trupurile,pana in punctul in care 99% din populatia umana a fost implantata cu o astfel de creatura.Melanie Stryder este unul dintre acei pretiosi oameni care inca isi controleaza corpul pana cand este prinsa si implantata cu Wanderer - un suflet ce a trait multe vieti pe alte planete si care a fost cuplat cu Melanie datorita personalitatii ei puternice. Desi,initial lui Wanderer i se pare dificil sa o controleze pe Melanie si corpul ei,intr-un final intre ei se formeaza o relatie de prietenie in timp ce pornesc in cautarea fratelui lui Melanie, Jamie, iubirea ei, Jared si ceea ce ar putea fi ultima picatura de rezistenta umana la invazia Sufletelor. Saoirse Ronan o va juca pe Melanie.




8. Uglies – Scott Westerfeld. 20th Century Fox va lansa filmul , anul acesta,bazat pe prima carte din trilogia "Uglies" ; o serie ce spune povestea lui Tally Youngblood,de 15 ani,care isi asteapta urmatoarea zi de nastere pentru a-si putea face operatia ce o va transforma intr-o atractiva "Frumoasa",unde principalele ei interese vor fi timpul liber şi divertismentul.Cu doar cateva zile inainte de operatie, prietena lui Tally, Shay dispace in Smoke - un oras ruinat care nu este condus de guvernul ce le domina lumea - iar Tally este trimisa intr-o misiune sa-si salveze prietena,pentru a-si putea dobandi statutul de "Frumoasa".Odata cu sosirea ei in acel oras, Tally descopera ca nu totul din lumea ei este asa cum credea, mai ales cand se indragosteste de David,un tanar baiat nascut si crescut in Smoke,care provoaca fiecare percepţie a lui Tally legata de cuvantul "frumoasa".




9. Percy Jackson and the Olympians: The Sea of Monsters – Rick Riordan. Dupa ce "Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief" a devenit un mare succes anul trecut, Fox 2000 a anuntat intentia lor de a produce o continuare cu majoritatea castului din primul film.In cea de-a doua carte a seriei se descopera ca granitele magice ce protejeaza Tabara Half-Blood sunt asediate, fortandu-l pe Percy si prietenii lui sa se aventureze in Marea Monstrilor pentru a-si salva prea iubita tabara.




10. Wicked Lovely – Melissa Marr. In loc de vampiri si varcolaci ,in aceasta poveste gasim mici tasnitoare de praf - dap, zane. Protagonista, Aislinn poate vedea zane si isi doreste sa nu le fi vazut drepte prietene.Keenan,Regele Verii,crede ca Aislinn este regina zanelor pe care el o cauta de 9 secole.Universal si Wild West Productions vor impinge Regatul zanelor spre marele ecran.

Voi care credeti ca va fi urmatorul Twilight?

Traducere:HME
Powered By Blogger